onsdag, juli 14, 2010

Dag 1 levererade

Nu sitter jag i lägenheten och tittar ut över surfet i Cabezo (El Medano, Teneriffa) och känner mig ganska mör. Vi fick igår höra att det skulle vara mest vind på förmiddagen idag och därför ringde väckarklockan kl 08.00 imorse. Vi var ute på vattnet straxt efter tio och körde två långa pass fram till lunchbreaket vid två. Det visade sig dock bli en lång lunch och slutet på denna surfdag. Vi var riktigt utmattade efter förmiddagens surf och en lång tupplur var ofrånkomlig.

Jag seglade 5.0 vilket var rätt, men det var ganska byigt och svagare vind inne vind stranden vilket gjorde att det blev lite guppande ibland. Cabezo levererade ett riktigt trevligt surf med rätt OK size på vågorna. Det var dock väldigt ovant att (försöka) vågrida i de cross-on förhållanden som råder här, även om RRD twinen gör sitt bästa för att ge mig fart och liten radie i bottensvängen.

Ryktet säger att det inte blir någon vind imorgon, sen ska det blåsa på fredag och framåt. Dock är det de spanska mästerskapen i vindsurfing här i helgen så vi kanske inte kan segla Cabezo då. Cabezo är den bästa vågstranden här i El Medano, man kan även vindsurfa lite längre ner i vind vid en pir/harbour wall och än längre ner i en vik ganska skyddad från vågorna. Den senare är inte av intresse, men piren kan nog vara bra.


Utsikt över Cabezo från lägenheten.



En bild från flygresan. Sex timmar flyg är inte alltid kul, men ibland så :-)

Inga kommentarer: