onsdag, juli 21, 2010

Bra igen!

Idag blåste det redan på förmiddagen och vi valde att gå ut vid tolvtiden då vinden stabiliserat sig. Jag körde 5.0 även idag men det var en helt annan segling mot gårdagen. Idag var det riktigt bra drag och jag körde 2-3 timmar innan jag, ganska trött, gick upp för att äta lunch vid tretiden.

Tanken var att köra vidare på kvällen men vinden droppade så det blev inget. Ett tips till kommande El Medanoresenärer är att surfa när det blåser och inte vänta på bättre läge på tidvattnet, mer vind eller bättre vågor. Vinden är lite oförutsägbar och kan lägga av lika fort som den dyker upp. Precis som vi svenska surfare är vana vid med andra ord. Här är det dock 28 grader i luften, 22 i vattnet och det har blåst sju av åtta dagar hittills, det är inte svenska surfare vana vid.


Skribenten kliver i vattnet på Cabezostranden...


...och surfar ut genom vågorna.


Danne svänger utför en våg i Cabezo.

1 kommentar:

Anonym sa...

I Läjet har det varit vindfattigt. Har hittills endast fått 1½-timmes 5,3-segling i Olofsbo's sydostliga crossbana på 11 dagars ferievistelse...och då krävdes det uppgång i arla morgonstund samt vakande på stranden ett par timmar i väntan på att vinden skulle öka. Som sagt det gäller att passa på när det blåser.

Annars lutar det åt att detta blir "The Summer of SUP". Har varit ute och paddlat 3 gånger hittills; själv, med grabben och idag med hans två kusiner på 10 & 12 år.
I löjligt svag konkurrens från fånerier såsom strandtennis, Boccia eller att bara ligga och pressa, så framstår SUP som det enda rätta man kan göra vindfattiga och varma dagar vid havet. Denna nådens sommar, 2010, verkar helt enkelt SUP vara det bästa man kan ha för sig i Suecia. Speciellt när man som här kan hyra på samma playa som man ändå cyklar ner till för att bada.
:) Benny