söndag, januari 04, 2009

Suuuuuurf !!!

Antligen blaste det igen. Det var inte riktigt tillrackligt med vind i Kapstaden men vi styrde bilen soderut mot Witsand. Eftersom vi hort en och annan hajstory om vattnet soderut samt att Witsand ligger bredvid en fiskfabrik sa satt vi och hoppades att vi inte skulle vara sjalva pa vattnet nar vi kom ner. Val pa plats visade det sig att var oro dock varit helt obekraftad. Eftersom det inte blast pa fyra dagar nu verkade varenda vindsurfare akt ner till Witsand och det var fullt med bilar utmed vagen ovanfor viken.

Vi borjade med att rigga 4.7/5.0 och gav oss ut pa vattnet. Vinden har ar cross-on och det byggde en del ramper pa gubbe till tva meter ungefar. Riktigt bra hoppforhallanden om man har talang for det, men vagridningen var klart samre. Det var valdigt kort period pa swellet (7s) och det marktes i viken dar vagorna kom tatt och oregelbundet.

Efter ca en halvtimmes surf var 5.0 for stort och jag bytte ner till 4.2. Det var fullt tryck aven i den och faktiskt ganska svarseglat eftersom det var valdigt choppigt och studsigt. Stallet hade aven en av de varsta strommar jag upplevt inne vid stranden. Det, tillsammans med shorebreaket, kostade en reva i fonstret pa 4.2an, men det var inget lite silvertejp inte kunde losa! Ju langre dagen gick, ju mer kontroll fick man och det blev aven en och annan frontsidesvang pa vagorna. Vid femtiden var vi slutsurfade och packade ihop for hemfard, riktigt nojda efter en bra dag pa vattnet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj,Oj det är tur att intejag är med och ser när du surfar men jag kan ju föreställa mej hur det ser ut nu är det bara 4dagar till du kommer hem tycker att det gått fort dom här 3veckorna, nu är du väl nöjd för ett tag,natten till i söndags i katrineholm hade vi nästan 20gr kallt men solen har visat sej varenda dag så det har varit fint, du kommer säkert att frysa när du kommer hem.Hadet så bra dom sista dagarna kramar från din mor och far