lördag, januari 03, 2009

Besok pa vingardar

Vindprognoserna sag inget vidare ut idag heller sa vi beslutade oss for att ta en biltur till Stellenbosch, vilket ar ett omrade med massor av vingardar, som ligger ca fem mil fran Kapstaden.

Jag har sagt det forut men jag maste saga det igen, det var fantastiska vyer som passerade genom bilrutan pa denna fard. Vi akte forst till en vingard som heter Stellenzicht dar vi provsmakade nagra av deras viner och fick en genomgang i hur vinet framstalls. Vi fick aven tips om nagra andra bra vingardar att besoka.

Nasta stopp blev pa en vingard som ags av Ernie Els (golfaren) dar vi blivit tipsade om en restaurang med fantastisk utsikt och det stamde bra. Maten var aven den suveran och prisvard. En riktigt fin grillad tonfisk med lite sushi till samt ett glas vin av passande sort kostade ca 100 kr. Vingarden hette Guardian Peak och har finns nagra bilder fran restaurangen.

Rundan avslutades sedan med ett besok pa vingarden Rust en vrede dar vi provade fyra av deras viner samt fick en rundtur i vinkallaren. Vinprovningen kostade 20 kr och da kostade ett av vinerna vi provade 300 kr flaskan, snacka om value for money.

Inga kommentarer: