lördag, januari 10, 2009

Fet down the line på Sunset

Idag ska vi åka hem, men vi hoppades på att kunna köra några timmar på förmiddagen. Och antligen så har vinden vridigt till sydost igen och det lokala brisfenomenet trycker på.

Vi åkte ner till Sunset redan vid tio och vi möttes av rejäla vågor, ca 2-3 meter, men vinden hade inte riktigt dragit igång ännu. Riktningen var dock klockren side. Efterhand droppade det in några bilar och folk började rigga trots att vinden ännu inte var mer än ca 5-6 m/s. Jag följde deras exempel men avvaktade fortfarande med att gå ut. Straxt innan elva gick de första ut på vattnet men det flesta, inkl. seglare med nummer i seglet, spolades i brytet eftersom vinden där var i stort sett noll.

Vinden ökade sakta men säkert och en stund efter elva gick jag och D ut första gången. Det var inte lätt att ta sig ut genom brytet på grund av den knappa vinden, det gällde verkligen att tajma sin utfärd med vågorna (dvs när det var lite plattare). Jag tog mig ut en gång och hann med några vändor men fick ingen fin våg på vägen in. D lyckades lite bättre. Efter lite mer än en timme var vi tvungna att packa ihop och börja förbereda hemfärden.

Det var riktigt skönt att få avsluta resan med så här pass bra förhållanden. Synd bara att vi inte hade tid att stanna lite längre denna dag eftersom vinden ökar ju längre dagen går och det hade blivit klart lättare att ta sig ut senare på dagen. Vi fick i alla fall se potentialen här nere de sista dagarna även om det känns lite tortyrlikt att vind och vågor hoppar igång precis när vi åker hem efter nästan tre veckors relativt dåliga förhållanden... Men som sagt, vi fick se potentialen och man längtar redan till nästa vinters resa...

Inga kommentarer: