söndag, oktober 05, 2008

En fantastisk dag!

Alla har vi våra olika definitioner av innebörden i ordet "fantastikt". Jag tror inte att så många skulle använda den definitionen för att beskriva en heldag utomhus idag, men det finns i alla fall minst 50 personer i Stockholmsområdet som håller med mig om att denna dag var fantastisk. Många av dem befann sig på Torö nere vid Nynäshamn ståendes på en vindsurfingbräda.

Och nu över till facksnacket... Jag kom ner till en halvfull parkering kvart över nio och möttes av B som stod och riggade. Ta det minsta du har var hans tips och jag behöver inte ens gå ner till vattnet för att tro honom. Jag riggade alltså 4.0 och gick ner till Kärringviken som såg riktigt trevlig ut i den raka Sydvinden.

Fram till lunch var det sjukt mycket vind och det gick knappt att köra. Någon sa att dom mätte upp över 30 m/s i en by, men det måste ha varit en glädjemätare. Observationen på Landsort låg runt 18-20 m/s under dagen och det ligger nog närmare sanningen. Efter lunch lättade vinden någon sekundmeter, men det var fortfarande full sula i 4.0. Jag körde i omgångar om ca en halvtimme och sedan upp och vila och så höll jag på från tiotiden till straxt innan fem.

I de sista reporna för dagen började allt stämma otroligt bra, trots den hårda vinden. Gipparna satt både inne och ute och backsidevågridningen kändes riktigt bra. Jag hade dock aldrig trott att det var idag jag skulle sätta mina första aerials på vågen men det var precis vad som hände. Första gången nästan utan att det var meningen när jag la en sväng precis på läppen. Kommande gånger laddade jag lite mer och fick till en eller två helt godkända luftfärder i en backsidesväng och landade i skummet igen. Fantastiskt helt enkelt!

Nu är jag så trött att jag knappt kan trycka ner tangenterna utan att få kramp, så snart är det läggdags. Trött, sliten och otroligt nöjd!

Inga kommentarer: