måndag, januari 04, 2010

Vind och vågor igen!

Vi packade grejjorna och stack iväg från lägenheten redan straxt efter elva eftersom det verkade blåsa idag. Vi började med att testa hållfastheten på en RRD twin genom att packa lite högt på taket och köra på det lägsta stället i garaget. Det blev ett litet jack i fenan men faktiskt ett större i betongen vi slog i. Slutsats; betong är ganska hårt men G10 är hårdare.

Det blåste när vi kom ner till Sunset och vågorna var ganska fina, 1-2 meters. Vinkeln nämner jag inte ens, det är alltid side här :-). Vi gick ut med 5.3/5.0/4.7 och i början var det lite guppande för alla men vinden ökade på efter ca 40 minuter och det var perfekt drag i 5.0 de närmsta timmarna. Vågorna var fina hela tiden och som allra bäst någon timme efter tre då perioden ökade och det rullade in fina linjer på ca två meter. Riktiga lekförhållanden för oss och man skrapade ihop många fina svängar på vågorna. Vi packade ihop ganska trötta vid halv fem och åkte till Gyllene måsen och käkade. Jag är riktigt nöjd med mitt byte till 30" tampar, känslan var att jag planade tidigare och riggen hamnade i en bättre position när man seglade ikrokad.

Tanken var att avsluta kvällen med lite mer surf i Big bay och när vi kom dit vid sextiden blåste det 5.0 och många var på väg ut på vattnet. När vi började rigga dog dock vinden och vi fick nöja oss med en öl på en av barerna ovanför stranden, inte helt fel det heller.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Fredrik
Vi förstår inte mycket de tekniska detaljerna, men det är kul att följa Era äventyr och utflyckter.
Hälsningar
Pilvägen
Ps i morgon är det arbetsdag

Anonym sa...

Föredömligt bloggat. Lite mer action-bilder skulle dock öka trovärdigheten, finns det inga bildbevis har det som bekant inte hänt.
/BG