fredag, januari 08, 2010

Big friday

Prognoserna talade för att det skulle bli stort idag och vinden verkade inte heller vara något problem. Vi kom ner till Sunset straxt innan tolv men det var för ovanlighetens skull väldigt tomt på parkeringen. Vågorna var stora och det såg ganska tufft ut att ta sig ut genom dom långa brytande linjerna i den svaga vinden på insidan. Vi valde att åka upp till Big bay istället men även där stod de flesta på stranden och tittade. Här var vinden riktigt lätt men vågorna låg kvar på upp till masthögt som igår. Vi satte oss på ett fik och avvaktade men kunde inte sitta still så länge så vi åkte upp mot Melkboss för att se om det var surfbart.

På vägen till Melkboss kör man förbi Haakgat och där stod det en massa bilar på den lilla parkeringen så vi stannade till. Det var bara en seglare ute men några till var på väg ut. Det visade sig vara Klas Voegt, Brawzinho och troligen Victor Fernandez från Fanaticteamet som var där, alla med en Fanatic quad i handen. Vågorna var riktigt stora, kanske uppåt en och en halv mast i de största setten. Även världseliten hade det svårt att ta sig ut men det gick och väl där fegade dom inte ur, se bilderna nedan.

Efter en fotosession åkte vi upp till Melkboss och tittade och visst blåste det där men stället var ett kaos av vitvatten och utanför det kunde man skymta monstren som rullade in. Ingen seglare var ute och det var fullt förståeligt. Vi åkte tillbaka till Tabelview och käkade på Mc Donalds och sedan tog vi en sväng ner till Sunset igen. Nu var det ett fåtal seglare ute och vågorna var fortfarande upp till mast i de största setten. Det såg inte helt inbjudande ut och någon på stranden berättade att det blåste bra norrut så vi valde att åka upp till Yzerfontain istället. Vi mötte en del bilar med surfgrejjor på taket på vägen upp men i Yzerfontain var ingen på vattnet, troligen för att det såg rätt stökigt ut här pga det stora vågorna som rullade in i viken.

Det blev mycket bilåka idag och för att få segla drog vi slutligen upp till Langebaan som är en stor lagun 10 mil norr om Kapstaden. Där blåste det ordentligt men det blir såklart inga vågor att tala om. Vi fick i alla fall segla 4.0/3.7 med fullt tryck. Hade vi stannat i Big bay hade vi kanske fått en upplevelse liknande den igår, men i ärlighetens namn var det mer survival än riktig segling så Langebaan var nog det rätta alternativet för oss idag. Jag tror att det var många surfare som aldrig blev blöta idag, vi såg många på stränderna och i bilar men få på vattnet.

Haakgat var stort idag.

Victor Fernandez (tror vi) visar hur man smackar läppen.

Klas Voegt fegade inte heller ur.

Inga kommentarer: