onsdag, december 30, 2009

3.2 meter och 13 sekunder...

Vågprognosen såg riktigt bra ut idag (se rubrik) och vi trodde att det skulle blåsa redan tidigt på dagen men vi hade fel... Dagen började istället med att Danne och Sacke åkte och hämtade Dannes segel hos segelmakaren och sedan tittade dom förbi Bay Sports för att trycka i några nya lattor i seglet och titta till Sackes RRD som är inne för lagning där. Dom fick då bekräftat att det faktiskt är JP's development head quarter som ligger i ett litet förråd där. Werner Gniegler som är chefsdesigner för JP var där och berättade att prototyperna som skickas till Cobrafabriken görs just där. Helt otroligt att det är så basic, inte en CNC-fräs i sikte...

Senare på dagen åkte vi ner till Sunset igen men vinden var fortfarande väldigt lätt när vi kom ner och ingen var på vattnet. Vågorna var dock riktigt feta, det var linjer på flera hundra meter och 2-3 meter i höjd. Eftersom Sunset är ett beach break så smällde dom dock igen kanske kraftigt och på en gång över hela linjen. Inte ideala förhållanden att guppa ut i lättvind alltså. Efter en del väntande gav vi oss i alla fall ut på vattnet straxt efter klockan fem med 5.7/5.3. Det var lagom på första vändan men vinden ökade hela tiden och man var snart totalt överriggad. Danne som gick ut med 4.7 lite senare hade det bättre och Sacke och jag åkte in och riggade om till 5.0/4.7.

Vågorna hade minskat lite i storlek men det var fortfarande stort emellanåt. Vinden ökade hela kvällen och även 4.7/5.0 var stort men vi höll i och körde på ända till solnedgången. Tyvärr bildas det en hel del vindvågor som förstör de fina linjerna när vinden friskar så vi fick inte de fina linjer vi sett tidigare på dagen men man ska inte klaga, detta var en riktigt bra dag på vattnet. Det blåser fortfarande nu på kvällen så vi hoppas att komma ut på vattnet tidigare imorgon och kanske till och med hinna med två pass för att klämma ut det mesta av dagen.

Sacke är lite sen och går, fullt förståeligt, inte upp vertikalt på denna feta våg.

Inga kommentarer: