söndag, december 28, 2008

Bilkoer del II

Idag ar vinden nordvastlig, men for klen i Kapstaden igen. Vi korde forbi Paul och bytte Dannes brada som tog in vatten. Paul rekommenderade oss att aka ner till Whitsand, dvs soderut. Vi foljde hans rad och styrde soderut mot Muizenberg som ligger pa ostkusten. Det regnade pa vagen ner och det verkade ha fatt varenda Sydafrikan att satta sig i bilen och aka fran Muizenberg till Simons Town nagra mil soderut. Det tog oss over 1,5 timmar att tillryggalagga den strackan.

Val nere i Simons Town kunde vi dock styra over till vastkusten och vart forsta stopp blev Scarborough. Det satt nagra vindsurfare dar och vantade pa vind, och vagorna rullade in fint i viken. Faktum ar att det sag ganska brutalt ut. Vi korde vidare norrut mot Whitsand vilket var en mycket storre vik som sag riktigt trevlig ut att segla (om man inte last alla hajstories...:-). Det var dock ingen vind har heller sa vi lamnade Whitsand at vagsurfarna och styrde tillbaka till Simons Town.

Simons Town ligger inne i False Bay och en bit dar utanfor ligger Seal Island. Ni som tittat pa Discovery kanske sett filmer darifran dar dom visar vithajjar som hoppar upp i luften i sin jakt pa salar. Lite spooky att det sker ute i vattnet bara nagra kilometer fran dar vi var. Dock var det tydligen inte hogsasong for dem nu. Till mamma och andra oroliga kan jag saga att vi vindsurfar pa andra sidan halvon dar det ar klart mindre hajjar om jag forstatt det ratt.

Straxt nedanfor Simons Town finns en liten strand som heter Boulders Beach dar en koloni pingviner huserar. Vi bockade av det pa listan och akte sedan hem.

Kvallen avrundades pa var stammisrestaurang har nere, Cape Town Fish Market. Den ligger runt hornet och dom har riktigt god och prisvard mat. En treratters meny kostar 100 Rand = ca 80 SEK. Da ingar t ex en fyrabitars Sushi till forratt, en kottbit eller fisk till huvudratt och t ex en fantastisk cheese cake med glass till dessert. Och olen kostar som sagt ca tio kronor.

Inga kommentarer: